Aardwarmte
Warmte uit de aardbodem en bodemwater is een vorm duurzame energie. Afhankelijk van de diepte wordt het aardwarmte of bodemwarmte genoemd.

Warmtepomp
Met een warmtepomp halen we bodemwarmte op. Een warmtepomp is te vergelijken met de werking van een koelkast. Uit een koelkast halen we warmte, waardoor het in de koelkast kouder wordt. De warmte wordt meestal aan de achterzijde van de koelkast aan de omgeving afgegeven.

Thermische energie
Het water dat wordt opgepompt met de warmtepomp heeft een constante temperatuur van ongeveer 10 graden Celsius, zowel in de zomer als in de winter. In de warmtepomp zit een systeem met onder meer een compressor en warmtewisselaars. Daarmee wordt thermische energie uit het grondwater gehaald en aan het cv-water afgegeven.
Voor een goed rendement moet dit een laag-temperatuur verwarmingssysteem zijn, meestal vloerverwarming.

Ontwikkeling†
De techniek van de warmtepomp is volop in ontwikkeling. Kooikerinstallatie b.v. loopt hierin voorop, onder meer om een bijdrage te leveren aan een beter milieu en behoud van de aarde. Kooikerinstallatie b.v. adviseert u graag over de mogelijkheden zowel in grote gebouwen als in de woningbouw.

Bodemwarmte

Aardwarmte is in Nederland moeilijk bereikbaar en daardoor erg duur. Bodemwarmte is wel bereikbaar en zeer bruikbaar in speciaal ontwikkelde systemen. Deze is beschikbaar voor hoofdzakelijk nieuwbouw en in beperkte mate voor de bestaande bouw.
Aardwarmte Warmte uit de aardbodem en bodemwater is een vorm duurzame energie. Afhankelijk van de diepte wordt het aardwarmte of bodemwarmte genoemd. Bodemwarmte Aardwarmte is in Nederland moeilijk bereikbaar en daardoor erg duur. Bodemwarmte is wel bereikbaar en zeer bruikbaar in speciaal ontwikkelde systemen. Deze is beschikbaar voor hoofdzakelijk nieuwbouw en in beperkte mate voor de bestaande bouw.

inc_topicbar_6_2321986537