Wethouder Klompstraat 6
|
Staphorst
|
Tel. 0522 – 46 15 52

Domotica

Kooiker installatie b.v. is professioneel partner van KNX. KNX is de enige wereldwijd erkende standaard voor woning- en gebouwautomatisering. Er zijn meer dan 300 fabrikanten die hiervoor producten maken, welke door elkaar en met elkaar in één syseem toegepast kunnen worden

Installaties automatiseren

KNX wordt gebruikt om installaties en apparaten te automatiseren en te koppelen. Het gaat daarbij om uiteenlopende installaties; van verlichting tot verwarming, van beveiliging tot ventilatie, maar ook audio en video, slimme energiemeters en zelfs witgoed, zoals wasmachines of wasdrogers.

Bediening en monitoring

Het systeem is uit te breiden met allerlei displays, zoals grote ingebouwde touch-screen displays voor bediening en monitoring van verlichting en verwarming en voor het bekijken van camerabeelden. Het systeem wordt door Kooiker installatie b.v. geheel naar uw wensen uitgevoerd.

Verlichting automatiseren

Veel praktische toepassingen voor verlichting zijn onder andere centrale functies zoals paniekknoppen, scenes, aanwezigheidssimulaties, veegpuls door koppeling met alarminstallaties en blokkeren van verlichting tijdens inbraakalarm. Hierdoor wordt het inbrekers erg moeilijk gemaakt want geen enkele lamp wil meer aan.

Comfort

Het KNX systeem is voortdurend in ontwikkeling en er komen regelmatig nieuwe componenten op de markt waarmee u ook als een (basis)systeem eenmaal is aangelegd naderhand alsnog vrij eenvoudig kunt uitbreiden. Het systeem biedt een hoge mate van comfort en verhoogt daarmee de waarde van het gebouw.