Wethouder Klompstraat 6
|
Staphorst
|
Tel. 0522 – 46 15 52

Niverplast Nijverdal

Niverplast is bekend als ontwerper en producent van volautomatische verpakkingslijnen voor de voedingsindustrie en bekend als leverancier van verpakkingsmaterialen voor dezelfde voedingsindustrie. Het ontwerp van het bedrijfspand is zeker een bijzonder ontwerp te noemen, waarbij direct de ronde vormgeving in het oog springt. Het gebouw kenmerkt zich mede doordat de kantooromgevingen helemaal in de binnenste zone zijn gesitueerd waaromheen de productielocaties zijn geplaatst. Om voldoende daglicht in het kantoor te kunnen waarborgen is in het centrum van het gebouw een binnentuin met daaromheen liggende gevels van het kantoor voorzien.

Het nieuwe bedrijfspand van het Rijssense Niverplast dat door Nieuwenhuis Bouwbedrijf is gerealiseerd, is voorzien van installaties van Kooiker installatie. Dat is niet helemaal toevallig. Nieuwenhuis en de Staphorster installatiespecialist werkten in het recente verleden al enkele malen succesvol samen. Het meest sprekende voorbeeld daarvan is het opvallende bedrijfspand van Brink Climate Systems aan de A28. Evenals bij Brink was en is ook in Nijverdal volop ruimte voor eigen specialistische input van het team van Kooiker Installatie.

Kooiker installatie b.v. kwam voor het eerst in aanraking met het project toen het onderwerp ter sprake kwam in een overleg met Nieuwenhuis Bouwbedrijf tijdens een andere opdracht. Men zat toen al in de ontwerpfase en het Programma van Eisen was reeds opgesteld. Gaandeweg zijn we intensiever betrokken geraakt en hebben onze eigen ideeen en oplossingen voor verbeterpunten kunnen inbrengen.

Opdrachtgever: Bouwbedrijf Nieuwenhuis
Eindgebruiker: Niverplast
Type project: Utiliteit
Vestiging: Nijverdal
Status: In uitvoering
Doorlooptijd: 2015 – 2016
 

BREEAM NL
Bedrijven kiezen steeds vaker voor een duurzaam pand. Zo ook Niverplast uit Rijssen, die door een sterke groei van het bedrijf, genoodzaakt was uit te breiden. De duurzame doelstellingen zijn gewaarborgd in een BREEAM-certificering van het nieuwe bedrijfspand in Nijverdal.

BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. BREEAM wordt gebruikt om gebouwen te analyseren en te verbeteren. Deze certificeringsmethode is het belangrijkste en meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk ter wereld.

Onze rol
Kooiker installatie b.v. is bij dit project verantwoordelijk voor het in bouwteam uitvoeren van de elektrotechnische- en werktuigkundige werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gerealiseerde installaties.

Totale elektrotechnische installatie:
– verdelers t/m 400A;
– verlichting: LED armaturen;
– KNX-systeem voor bediening verlichting en zonwering;
– datanetwerk: Cat6 en glasvezel;
– PV panelen;
– inbraakbeveiliging en toegangscontrolesysteem;
– gebouwbeheersysteem: regeltechniek voor het complete klimaatbeheersysteem.

Werktuigkundige installaties:
– koeling en verwarming d.m.v. duurzame energiesysteem (luchtwarmtepomp);
– vloerverwarming;
– waterinstallaties met brandslanghaspels;
– loodgieter en sanitaire installaties;
– ventilatie en luchtbehandelingsinstallatie;
– persluchtinstallatie.

Hebt u vragen over een van deze installaties? Neem gerust contact met ons op. We zijn u graag van dienst