Wethouder Klompstraat 6
|
Staphorst
|
Tel. 0522 – 46 15 52

Warmtepompen

Met een warmtepomp halen we bodemwarmte op. Een warmtepomp is te vergelijken met de werking van een koelkast. Uit een koelkast halen we warmte, waardoor het in de koelkast kouder wordt. De warmte wordt meestal aan de achterzijde van de koelkast aan de omgeving afgegeven.

Aardwarmte

Warmte uit de aardbodem en bodemwater is een vorm duurzame energie. Afhankelijk van de diepte wordt het aardwarmte of bodemwarmte genoemd.

Thermische energie

Het water dat wordt opgepompt met de warmtepomp heeft een constante temperatuur van ongeveer 10 graden Celsius, zowel in de zomer als in de winter. In de warmtepomp zit een systeem met onder meer een compressor en warmtewisselaars. Daarmee wordt thermische energie uit het grondwater gehaald en aan het cv-water afgegeven.
Voor een goed rendement moet dit een laag-temperatuur verwarmingssysteem zijn, meestal vloerverwarming.

Ontwikkeling

De techniek van de warmtepomp is volop in ontwikkeling. Kooiker installatie b.v. loopt hierin voorop, onder meer om een bijdrage te leveren aan een beter milieu en behoud van de aarde. Kooiker installatie b.v. adviseert u graag over de mogelijkheden zowel in grote gebouwen als in de woningbouw.